Yangın eğitimi; yasalara bakılırsa olası yangın afeti durumlarına hazırlıklı olmak için iş yerlerinde yangın firmaları ve osgb tarafından uygulanan bir eğitimdir. Yangın eğitimi sertifikasına sahip uzmanlar tarafınca bu eğitimler verilir ve tatbikatlar yapılır. Yasalara nazaran çok tehlikeli sınıfta olan iş yerlerinde 30 çalışana, tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde 40 çalışana ve az tehlikeli sınıfta bulunan iş yerlerinde 50 çalışana kadar; arama, yangınla mücadele, kurtarma ve tahliye şeklinde konulara hakim, donanımlı ve özel eğitimli en az bir çalışan bulunmalıdır. Bu yüzden yangın eğitimi zorunluluğu bulunmaktadır. Yönetmeliğe nazaran her işletmede yangın güvenliği ekipleri oluşturulmalı ve bu ekiplere lüzumlu yangın eğitimi verilmelidir.
Elektrik panosu yangın söndürme sistemleri; Alevlerden hızlı bir şekilde etkilenerek eriyen polimer hortumların ana şebekesini oluşturduğu elektrik panosu yangın söndürme sistemleri, tamamen uzman bir görüş açısıyla üretilip monte edilmelidir. Elektrik yangınlarında pano içinde başlayan tutuşma kısa müddette bütün döşemı etkileyebileceği şeklinde, görünmedik kablo kanallarından bütün binaya da yayılabilir. Bu da istenmeyen neticelar doğurur. Elektrik panosu yangın söndürme sistemlerinde kullanılan söndürücü gazlar iletken değildir. Elektrik ve elektronik yapıların renginde değişim yaratmaz. Ayrıca kokusuz olması sonraki aşamalarda temizliğini de kolaylaştırmaktadır.
Yangın idraklama ve alarm sistemleri her türlü yapı, bina, tesis ve işletmelerde çıkabilecek yangınları daha başlangıç aşamasında saptamak, binada yaşayanları bu durumdan haberdar etmek, gerekli emniyet birimlerine ve itfaiyeye haber vermek amacıyla kurulan hem can bununla birlikte mal korumaya yönelik sistemlerdir. Tüm güvenlik sistemleri önemli olmasına karşın yangının bir binaya ve yaşayanlarına verebileceği zararlar düşünüldüğünde yangın algılamanın gerekliliği daha net anlaşılabilir.
Binaların iskan ve işletme ruhsatı alabilmesi için lüzumlu olan belgelerden biri olan itfaiye uygunluk belgesi (itfaiye raporu), yangın raporu diye tabir edilen aslında yönetmelikte adı itfaiye uygunluk raporu veya itfaiye uygunluk belgesi olan belgedir. Bir işyerinin itfaiye raporu alabilmesi, arasında bulunduğu binanın binaların yangından korunması ile alakalı yönetmelik’e uygunluğuna bağlıdır.
Mutfak davlumbaz söndürme sistemleri Fabrikaların, otellerin, lokantaların ve büyük-minik mutfağa sahip bütün ticari kuruluşların mutfak içi yangın emniyet sistemlerinden önde gelen mutfak davlumbaz söndürme sistemleri, pişirim işlemi devam etmiş olduğu sürece bacalarda birikme ve alevlenme ihtimali olan yağların yangına dönüşmesini engelleyen sistemlerdir. Yağların birikerek yanması ve derhal söndürülmesi mutfak çalışanının ve ekipmanlarının eminği için son aşama önemlidir. Hızlı müdahalenin kaçınılmaz olduğu bu tip yerlerde aksi düşünülemez; çünkü mutfakta başlayan yangın bütün binaya korku yaşatır.
Fm 200 gazlı söndürme sistemleri iyi mi çalışır? Apartman, atölye, işyeri ve öteki ticari kuruluşların gazlı yangın söndürme sistemlerini araştırırken fm 200 sistemi konusunda araştırdıkları en önemli konu fm 200 gazlı söndürme sistemleri nasıl çalışır konusudur. Genel hatlarıyla karşılaştıkları cevap ise farklı otomatik yangın söndürme sistemlerinin çalışma prensibinden çok da farklı olmadığıdır.
(0)